Project Description

Om Samfunnshuskvartalet, Harstad

Prosjektet omfattet bygningene Normanns gate 1, og Rikard Kaarbøsgate 20 i Harstad Sentrum. Normanns gt.1 inneholdt tidligere svømmehall og samfunnssal. Rikard Kaarbøs gate 20 ble benyttet til apotek, kontorer og forretning. Begge byggene er tegnet av arkitekt Jan Inge Hovig, og bygget på slutten av 50 tallet. Bygningene var preget av forfall, med blant annet store skader i fasadene. Bygningene skulle totalrenoveres og tas i bruk til store kulturformål. Det arkitektoniske særpreg skulle bevares.

Svømmehallen fra Normanns gate 1 er bygget om til kunstgalleri, kommunale arkiver og kinosal. Samfunssalen er blitt dansestudio. Rikard Kaarbøs gate 20 er bygget om til musikk og kulturskole. Skolen rommer undervisningsrom og en rekke spesialrom for musikk, forming og dans. Glassfasadene i Normannsgate 1 er gjenskapt med nye superisolerte glass i rammeverk av aluminium.

I den andre bygningen er fasadene fullstendig utskiftet. Den sorte lisenefasaden med brystningspaneler av gult glass er gjenskapt. Ytterhuden på lisener og dekkefremspring som tidligere var i malt betong er byttet ut med aluminiumslaminat.

 

Fakta

Bygningsfunksjon:
Galleri, skole, kino, arkiv, dansestudio
Byggherre:
Harstad kommune
Våre roller:
 –
Vårt oppdrag:
Program, skisseprosjekt, forprosjekt, tilbudsgrunnlag, detaljprosjekt
Oppdragsgiver:
Harstad kommune
Beliggenhet:
Rikard Kaarbøs gate 20 og Normanns gate 1A, Harstad
Framdrift (milepæler):
Areal:
5.700 m² BTA
Prosjektkostnad:
Rådgivere:
Entreprenører: